El Museu d’Història de Cambrils estrena un nou joc interactiu per gaudir del patrimoni en família
“Aventura’t al Museu” és una iniciativa del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Xarxa de Museus de Tarragona i Terres de l’Ebre. Aquest cap de setmana el Molí de les Tres Eres farà portes obertes en l’horari habitual (dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h i diumenge d’11 a 14h).
El Museu d’Història de Cambrils ja disposa del nou joc interactiu “Aventura’t al Museu” per gaudir del patrimoni en família i descobrir els secrets del molí. Per donar a conèixer aquest nou recurs turístic, aquest cap de setmana el Molí de les Tres Eres farà portes obertes en el seu horari habitual: dissabte d’11h a 14h i de 17h a 20h i diumenge d’11h a 14h.
La iniciativa, que s’ha presentat avui al Museu de Tortosa, neix de la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.
A banda del Museu de Cambrils, el joc també es pot trobar al Museu de Tortosa, al Museu de les Terres de l’Ebre i al Museu Comarca de la Conca de Barberà. Les persones que hi vulguin participar han d’escanejar un codi QR situat a l’entrada dels quatre equipaments culturals i escollir la gimcana corresponent al museu visitat.
A partir d’aquí el portal web anirà indicant tots els passos a seguir per poder anar desglossant la història de la col·lecció dels diversos museus tot resolent reptes, conèixer la història del territori i esbrinar alguns trets de la resta de museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre a través dels objectes màgics que hauran de cercar.
Un joc en xarxa
El joc dissenyat per Gymkana Turística Digital està disponible en català, castellà, anglès i francès, i s’hi pot accedir a través de mòbil o tauleta escanejant un codi QR a l’entrada dels museus.
Mitjançant els elements patrimonials i turístics dels diferents museus que ens apropen temàtiques com l’arqueologia, l’etnografia, l’art i la història del nostre territori i les nostres comarques, s’han creat tot un seguit d’enigmes i reptes fàcils de resoldre que en clau de joc proporcionen al visitant l’oportunitat de gaudir d’una experiència guiada pel museu.
Cada un dels museus compta amb una història que lidera una protagonista anomenada Cloe. Ella busca aliats amb alguns personatges que va trobant en els diferents jocs però sobretot necessita avançar tot resolent els enigmes que es plantegen. Al llarg del joc hi ha pistes i més informació per facilitar les respostes i alhora conèixer també els altres museus de la Xarxa.
Les gimcanes que es poden trobar en aquest moment són:
Museu de Tortosa: Un símbol misteriós
Museu de les Terres de l’Ebre: Viatge al passat d’Iber
Museu d’Història de Cambrils: El Secret del Molí
Museu Comarcal de la Conca de Barberà: Salvem la Història
El programa del Patronat de Turisme de la Diputació
Aquesta iniciativa de col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Xarxa de Museus des les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre té com objectiu crear projectes d’innovació en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com a gestors de les destinacions turístiques familiars. Entre els objectius hi ha d’aconseguir que els equipaments museístics i culturals siguin un actiu per atraure el públic familiar i donar resposta a les seves necessitats quan decideixen visitar-los.
Una xarxa de museus oberta a la ciutadania
La Xarxa territorial de museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre està formada per 13 museus: Museu d’Alcover, Museu d’Història de Cambrils, Museu de les Terres de l’Ebre, Museu de Tortosa, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Museu Deu, Museu Apel·les Fenosa, Museu Pau Casals, Museu de Valls, Museu de la Vida Rural, Museu Diocesà de Tarragona i Museu de Reus.
La Xarxa desenvolupa eines de col·laboració entre els museus dins d'aquest àmbit territorial i fomenta actuacions transversals en matèria museística. L’encaix d’aquest projecte pels museus de la Xarxa significa un pas més per millorar l’oferta cultural dels museus per al públic familiar i apropar al públic el ric patrimoni que salvaguarden els museus.